Лога од Судски совет бара да ја изземе Лорета Ѓоргиева од Комисијата на известители поради конфликт на интереси

Министерот за правда Кренар Лога со писмен допис бара од Судски совет поради конфликт на интереси да ја изземе Лорета Ѓоргиева од Комисијата на известители по поднесени барања за утврдување одговорност на судија/претседател на суд, соопштија попладнево од ресорното Министерство.