Тиквичките можете да ги користите за салати, сосови, па дури и како фил за пита.
Со
стојки:2 ти
2 страка млад лук
4 јајца
300 мл. млеко
300 гр. крем сирење
100 гр. тврдо сирење
2 лажици брашно
1 лажичка прашок за пециво
1 врзоп копар
Подгото
вка:Ситно исечкајте ги тиквичките, младиот лук и копарот. Ставете ги во тава обложена со хартија и додајте сол и маслиново масло.
Печете во загреана рерна на 200 Целзиусови степени околу 20 минути.
Изматете ги јајцата со крем сирењето, а потоа додајте млеко, прашок за пециво, брашно, сол, бибер и малку копар.
Испечениот зеленчук оставете го да се излади, а потоа додајте го во смесата со јајцата и добро измешајте.Одозгора ставете го и ренданото сирење.
Печете во загреана рерна на 200 Целзиусови степени околу 25 минути.