Два слоја крем и плус слој чоколаден бисквит – кој би одбил? Сигурно веќе замислувате како се топи во уста, па не се двоумете дали да одвоите малку време и да ја направите.
Рецептот е едноставен и лесен дури и за не многу вешти почетници, бидејќи е невозможно да згрешите.
Само внимателно следете ја постапката:
Состојки:
Изматете ги јајцата со шеќерот. Измешајте ги брашното, какаото и прашокот за печиво во посебен сад, па потоа додадете ги во миксот од јајца и шеќер. Додадете ја водата. Повторно измешајте.
Распоредете ја смесата во малечок калап за печење (околу 20cm дијаметар) и печете на 180 степени 15 минути.
Кога ќе се оладат бисквитите, пресечете ги на половина за да добиете 2 слоја за тортата.
Состојки:
Промешајте 100ml од млекото со шеќерот и густинот. Додадете во преостанатото млеко и загревајте. Додадете го и белото чоколадо. Мешајте додека не зоврие и не добиете густ крем.
Измешајте го маргаринот со шеќерот во прав и додадете во изладениот крем.
Состојки:
Ставете ги сите состојки во еден сад и топете ги на пареа додека не добиете еднаков крем. Изладете добро.
Тортата наредете ја по следниов редослед: бисквит, бел крем, чоколаден слој. Повторете двапати.