Вкусен рецепт за лазањи какви што сигурно не сте јаделе.

СОСТОЈКИ:

500 гр. кори за пита

300 гр. мелено месо

200 гр. кашкавал

500 мл. млеко

4 лажици брашно

1 лажиче оригано

1 домат

1 кромид

150 гр. марггарин

кечап

ПОДГОТОВКА:

Се сече кромидот се пржи со месото и се додава доматот исечен на коцки и зачините.

Се вари бешамелот во друга шерпа со маргарин, брашно и млеко, па се трга и се додава месото.

Се става масло во плех и половина од корите се сечат на мали делови, па се растресуваат по плехот.

Се става пола фил и кечап.

Се прави исто и со другта половина од корите и се ставаат на филот.

Се става остатокот од филот, па 100 мл. вода и се растресува плехот.

Се става и кашкавалот.

Се пече на 200 степени 70 минути.