Лазе Најдовски за чие лекување се бараа донации ја изгуби битката со короната

Лазе Најдовски, за кого во јавноста се ширеа апели за донации за негово лекување, ја загуби битката со ковид-19.

Пријателите на Лазе се простуваат од него на социјалните мрежи, изразувајќи сочувство до семејството.

Неговата здравствена ситуација драстично се влоши како последица на ковид-19, по што граѓаните активно се вклучија да му помогнат со цел лекувањето да продолжи во приватна болница.

За жал, тој сепак не успеа да победи во најважната битка.