Највпечатливиот момент од натпреварот помеѓу Вардар и Розенборг не беа двата гола, туку кучето кое во второто полувреме се прошета низ теренот на „Филип Втори“.

Овој момент беше интересен и за дел од светските медиуми како „ДејлиМејл“, „СкајСпортс“, БличерРепорт....