Кривични пријави за повеќе лица од гостиварско за прекршување на решение за изолација

Гостиварската полиција евидентира најмалку пет случаи на непочитување на решението за изолација, а истите лица веќе добија кривични пријави. 

ОВР Гостивар поднесе кривична пријава против А.И.(21) од с.Дебреше, гостиварско, поради постоење основи на сомнение за сторено кривично дело „непостапување според здравствените прописи за време на епидемија“. На 12.08.2021, полициски службеници од ОВР Гостивар извршиле контрола и не го затекнале пријавениот во својот дом и покрај тоа што имал решение за домашна изолација од Државниот санитарен и здравствен инспекторат.

ОВР Гостивар поднесе кривична пријава против Х.Х.(29) од с.Сенокос, гостиварско, поради постоење основи на сомнение за сторено кривично дело „непостапување според здравствените прописи за време на епидемија“. На 12.08.2021, полициски службеници од ОВР Гостивар извршиле контрола и не го затекнале пријавениот во својот дом и покрај тоа што имал решение за домашна изолација од Државниот санитарен и здравствен инспекторат.

ОВР Гостивар поднесе кривична пријава против А.С.(31) од с.Форино, гостиварско, поради постоење основи на сомнение за сторено кривично дело „непостапување според здравствените прописи за време на епидемија“. На 14.08.2021, полициски службеници од ОВР Гостивар извршиле контрола и не го затекнале пријавениот во својот дом и покрај тоа што имал решение за домашна изолација од Државниот санитарен и здравствен инспекторат.

ОВР Гостивар поднесе кривична пријава против З.А.(21) од с.Форино, гостиварско, поради постоење основи на сомнение за сторено кривично дело „непостапување според здравствените прописи за време на епидемија“. На 14.08.2021, полициски службеници од ОВР Гостивар извршиле контрола и не ја затекнале пријавената во својот дом и покрај тоа што имала решение за домашна изолација од Државниот санитарен и здравствен инспекторат.

ОВР Гостивар поднесе кривична пријава против Ш.А.(56) од Гостивар поради постоење основи на сомнение за сторено кривично дело „непостапување според здраствените прописи за време на епидемија“. Полициски службеници од ОВР Гостивар извршиле контрола и не ја затекнале пријавената во својот дом и покрај тоа што имала решение за домашна изолација од Државниот санитарен и здравствен инспекторат.