Кратки, но моќни потсетници за животот

Секому треба дневна инспирација, па затоа денес за вас подготвивме неколку кратки, но јасни и моќни совети и потсетници за животот:

Ако ти се допаѓа нешто – кажи го тоа.
Ако не ти се допаѓа нешто – кажи дека не ти се допаѓа.
Ако некој ти недостасува – јави му се.
Ако нешто не ти е јасно – прашај.
Ако сакаш нешто – побарај го.
Ако сакаш да се сретнеш со некого – јави му се.
Никогаш не влегувај во конфликти.
Ако сакаш да бидеш јасен – објасни убаво.
Ако си згрешил – кажи го тоа и не барај оправдувања за себе.
Секогаш имај на ум дека секој има сопствена вистина и дека таа често не се поклопува со твојата.
Не комуницирај со лоши луѓе.
Во животот најважна е љубовта, сè oстанато е заблуда.
Човековите проблеми постојат само во неговата глава.
Обиди се најдеш задоволство од секое случување.
Секогаш имај на ум дека немаш друг живот.
Не биди досаден.
Запамти дека никому не должиш ништо.
Запамти дека никој не ти должи ништо.
Не жали ни време, ни пари потрошени на задоволството од спознавање на светот.