Конечно: Скопје добива нов Луна парк

По години одолговлекување, конечно, Скопје ќе добие нов, модерен Луна парк. Градскиот парк ќе добие ново катче на кое најмногу ќе му се радуваат најмладите.

Градските власти одбраа изведувач на градежните работи и партерното уредување, а истите ќе бидат поделени во фази, паралелно со набавката на реквизитите кои ќе бидат на располагање во паркот. За неполн месец, се очекува да бидат избрани и фирмите кои ќе работат на монтирање на справите на лице место.

Градоначалникот Коце Трајановски со доста оптимизам рече дека се надева дека до следното лето, 2017 година, справите ќе бидат на своите места и дека ќе биде готово партерното уредување. Целиот проект, предвидено е да биде готов за период од 3 години. Секоја година, соодветно ќе се распишуваат тендери за реквизитите кои би требало да го пополнат просторот.

Вредноста на проектот се движи помеѓу 4 и 5 милиони евра.