Коле Ангеловски го прослави 80-иот роденден со колегите од Драмски

Македонскиот театарски и филмски актер, режисер и сценарист, како и писател и раскажувач Коле Ангеловски вчера го прослави својот 80-ти роденден заедно со колегите од Драмски театар. 

Коле Ангеловски е роден на 14 март 1943 година во Скопје, а е познат по бројните режисерки остварувања и актерски улоги за кои е добитник на бројни награди. 

Од 1967 година работи во Драмскиот Театар во Скопје.