Ова е уште еден брз и лесен десерт кој ќе го изедете уште побрзо отколку што сте го подготвиле. Кремаст е и чоколаден, па совршен е за послужување во секоја пригода.
Потребни состојки:
1,5 l млеко
100g чоколадо за готвење
4 чоколадни пудинзи
8 лажици шеќер
300g бисквити
2 кесички ванилин шеќер
Подготовка:
Во 300ml млеко измешајте ги пудинзите и сварете во остатокот од млекото со шеќерот и кесичките ванилин шеќер.
Во сварениот пудинг, додека е уште жежок додадете го чоколадото и мешајте да се растопи.
Во друг округол сад или тава ставете ги бисквитите искршени на парчиња. Прелијте со пудинг и мешајте.
Израмнете и обложете го колачот со проѕирна фолија. Откако добро ќе се олади можете да сечете парчиња или да вадите форми со калапи.
Декорирајте со овошје и чоколаден прелив.