Состојки:
Пандишпан:
10 белки од јајце
20 лажици шеќер
150 g брашно од кокос
Фил:
10 жолчки од јајце
15 лажици шеќер
8 лажици густин
8 dl млеко
250 g путер / маргарин
100 g темно чоколадо
100 g мелени плазма бисквити
100 g мелени бадеми
1 dl слатка павлака
Декорација:
2-3 лажици мелени бадеми
1 dl слатка павлака
2-3 лажици од филот
Начин на подготовка:
Изматете ги белките и шеќерот во цврст шлаг. Додадете го кокосот и измешајте со лажица.
Истурете ја смесата во плех обложен со хартија за печење и печете околу 30 минути на 175 °C.
За филот убаво изматете ги жолчките со шеќерот. Малку од млекото додадете во густинот, а со остатокот направете густа смеса како пудинг.
Откако смесата ќе се излади додадете омекнат маргарин/путер.
Добиениот фил поделете го на два дела, во едниот додадете топено чоколадо и плазма бисквити а во другиот бадеми и шлаг од слатка павлака.
Пандишпанот пресечете го на два дела и прво нанесете го темниот фил, па светлиот фил, па вториот дел од пандишпанот, па повторно двата фила и на крај декорација.