Која конзервирана риба е најдобра

Информирајте се која конзервирана риба би можеле да ја јадете, зошто истата е добра и какви хранливи вредности има.

Конзервиран лосос

Конзервиран лосос е еден од најбогатите извори на омега -3 киселини. Овие масти го намалуваат ризикот од срцеви заболувања и ја зацврстуваат структурата на коските. Лососот е одличен извор на протеини и витамин Д.

Сардини

Сардините пружаат солидна количина на омега 3 масни кислени, витамин Б12 и витамин Д кој помага во спречување на дијабетес. Овие риби се сметаат за најдобар избор поради нивната нутритивна вредност и нискоѕо ниво на токсини. Купувајте конзервирана риба во маслиново масло и сос од домати.

Туна

Производителите сега конзервираат помала количина на туна, што значи има помалку време да акумилира жива, а се внимава и на еколошки прифатлиц начин на одгледување.