Кој ќе го спречи ковид-кластерот во 9-ка и 19-ка?

Ретко кога ќе помине автобус, а ако дојде – пробај и влези внатре. Овие фотографии се направени вчера во Скопје, а во нив се гледаат автобусите од линиите 9 и 19, но сликата не е поразлична ни во другите денови.

Многу патници и гужва, а премалку автобуси за да се задоволи потребата за јавен превоз на граѓаните. И во „нормално“ време ова е недозволиво, а камоли во ек на пандемија, посебно со бројки кои последните денови доста растат.