Кои се најпознатите жители на Тафталиџе?

Новинари, политичари, актери, спортисти, реномирани професори и доктори...кој сѐ живеел и /или сега живее во една од најурбаните скопски населби Тафталиџе.

Во градската населба која е лоцирана западно од центарот на градот живеат познатиот актер Димче Мешковски и неговата ќерка, позната пливачка Наташа Мешковска, нашиот познат музичар Влатко Стефановски, покојниот д-р Чепреганов, Горан Николовски - екс градоначалник на Скопје…

Ова се најпознатите жители на Тафталиџе: Ексградоначалникот на Скопје Петре Шилегов, Стојан Андов, Софија Куновска, фудбалерот на ФБ Вардар Љупчо Геогиевски-Ташко, пијанистката Јасминка Чакар, Дарко Мијалковски, Александар Прокопиев, Горазд Чомовски, Александар Чомовски, Спасе Куновски, Јана Куновска (татко и ќерка сликари), Драган Попоски - Дада (вајар), Тодор Николовски - Тодорче (театарски, филмски и телевизиски глумец), Радмила Шекеринска, Станислав Длака Бис-Без...

Дополнете ја листата на најпознати тафталиџани!