Сите хороскопски знаци имаат по некоја карактеристика која не ја сакаат кај своите партнери. Затоа мошне е добро да внимавате да не ја поседувате токму таа одлика, ако сакате некого да освоите. Што е тоа што мрази секој хороскопски знак:

Овен

Посесивност – луѓето родени во овој знак сакаат да се независни па посесивен партнер никако не им одговара.

Бик

Непочитување – биковите се многу горди и сакаат нивниот партнер да ги почитува, бидејќи и тие го почитуваат него. Ќе ја прекинат врската ако ова не го добиваат од својот партнер.

Близнаци

Резервираност – овие ликови се многу активни и друштвени, па не им одговара резервиран партнер. Повлечените или оние нерасположените типови на луѓе не се идеални партнери за нив.

Рак

Затвореност – ракот нема да биде среќен во врска во која партнерот крие нешто од него. Многу е емотивен и сака да разговара во врска со се со партнерот, да се отворени и искрени еден кон друг.

Лав

Срамежливост – за лавовите никако не се добар избор срамежливите и резервираните партнери. Тие сакаат предизвици, некој кој ќе им се спротивстави и ќе ги мотивира.

Девица

Неамбициозност – на луѓето родени во овој знак, кариерата и успехот им се многу важни, па тоа го очекуваат и од партнерот. Врската со некој кој не е амбициозен и кој е пасивен, нема долго да им трае.

Вага

Негативност – овие луѓе се оптимисти и не сакаат луѓе кои прават драми без врска, како и негативни личности. Сакаат да се опкружени со позитивна атмосфера од која ќе се чувствуваат уште подобро.

Шкорпија

Лажење – за шкорпиите лажењето е голема маана, дури и ако лагата е многу мала. Тие се искрени и многу ја ценат таа особина и кај другите луѓе, особено кај партнерот.

Стрелец

Мрзливост – тие се секогаш во движење, авантуристи се и секогаш сакаат да видат и да доживеат нешто ново. Сигурно нема да изберат некој кој е мрзлив и без волја за ништо.

Јарец

Неодговорност – јарците знаат што сакаат и како да дојдат до тоа, сакаат да се опкружени со луѓе на кои може да се потпрат и неодговорен партнер само ќе им пречи во животот.

Водолија

Практичност – иако некои ја посакуваат оваа особина кај партнерот, со водолијата не е баш така. Тие се чувствуваат непријатно со реалистични луѓе, бидејќи и самите живеат во облаци. На нив им треба некој со кој ќе сонуваат, па макар и соништата биле целосно неисполниви.

Риби

Нечувствителност – луѓето родени во овој знак се многу емотивни, па нечија нечувствителност ги одбива. Никако не може да се среќни во врска со себични луѓе, кои воопшто не се грижат за другите.