Кои граѓани ќе добијат платежни картички од 6.000 денари?

Претседателот на Владата, Зоран Заев откако заврши седницата во Владата на прес-конференција го презентираше четвртиот пакет економски мерки.

Тој соопшти дека платежни картички во вредност од 6000 денари ќе добијат следниве категории на граѓани:
-невработени – пасивните баратели на работа,
-пензионерите кои имаат пензии до 15 000 денари
-самохрани родители
-самостојни уметници
-филмски работници
-културни работници
-естрадни уметници и
-540 студенти кои во претходниот пакет не добија платежни картички.

Исто така потенцираше и дека лицата кои имаат над 64 години, а немаат пензија исто така ќе бидат помогнати од државата.