Кога среќата ќе ви се јави, слушнете што има да ви каже

Среќата ми се јави и ми рече:

„Време е.
Време е душо да си простиш за сè што не си станала.
Време е да престанеш да се обвинувам себеси за сите луѓе кои не си успеала да ги спасиш, за сите кревки срца кои ти пришле во мракот на твојата збунетост.
Време е, дете мое, да прифатиш дека не мораш да бидеш онаа која беше пред една година, дека не мора да ги сакаш истите работи.
А пред сè мора да верувам, со целосно напуштање на секој сомнеж, дека си достојна за мене и ме заслужуваш, затоа што јас те чекам со години.“

  • Бјанка Спарачино