Кога луѓето ќе си заминат, тогаш сфаќаме дека тие биле вистинските

Се сеќавам како се запознавме. Веднаш сфатив дека ќе бидеш важна за мене. Нешто во тебе се истакнуваше, имаше неверојатна харизма и енергија.

Станавме пријатели. Те поканив на состанок, но ти не сфати дека тоа е љубовен состанок. Вечеравме долго, разговаравме и се смеевме. Се чувствував преубаво, како и секогаш кога ќе те видев после тоа. Зборувавме за нашите соништа, си дававме комплименти еден на друг и секој момент беше магичен.

Но, тоа што е лошо е што соништата исчезнуваат кога ќе се разбудиш.

Ти имаше дечко. Бевме само пријатели. Скоро секоја недела навечер, зборувавме за нашите животи, за светот, за сите нешта за кои кликнувавме.

Кога стана слободна, не кликнавме. Бевме блиску многу пати, но зборовите не излегуваа од нас.

Ти сакаше предаденост, сакаше 100 %, а јас се плашев од тоа. Мислев дека не сум програмиран некому да давам 100%. Иако постојано ме правеше среќен, никогаш ништо не направив околу тоа. Не сакав да дозволам повторно да бидам повреден. Срцето не ми дозволуваше да се обидам повторно.

Чекав и те гледав покрај себе. Се надевав дека ќе дојде вистинскиот момент. Но, твојот вистински момент дојде со друга личност, некој кој ти понуди безусловна љубов. Некој кој е со тебе во добрите и лоши мигови. Кој вистински те сака и не се плаши да биде со тебе.

Фрлив се во ветер.

Постојано се обвинувам себеси што поради љубов ја фрлив љубовта која можеше да биде љубов на мојот живот. Те слушам како зборуваш за него и не можам да го слушам тоа. Ти си среќна, а јас сега сакам да си среќна со мене.

Среќен сум поради тебе, но тажен поради себе. Тажен поради тоа што се плашив премногу.