Кога го следите своето срце, сè се менува

 

Кога го следите своето срце, сè се менува. Секој момент срцето го гледа светот како нов. Срцето не суди, не контролира - се восхитува, воодушевува од се што постои.

Затоа што е невозможно да не му се восхитуваме на Животот, кој е толку минлив!

И оваа врева што доаѓа низ прозорецот е минлива, но убава, бидејќи тоа се звуците на Животот.

Сега се - но следниот момент повеќе нема да бидат ...

Заблагодарете им се на блиските луѓе што постојат во вашиот живот - затоа што следниот момент можеби ќе ги нема - или ќе биде сосема поинаку.

Затоа, поздравете го овој момент, влезете во животот, не препуштајте се на умот кој секогаш ја прелистува површината и ве спречува да ја видите длабочината.

Одете длабоко и ќе го почувствувате Животот.

Ќе станеш навистина жив.

Ошо