Кога да очекуваме повторно сончеви денови?

Иако претходните денови имавме вистински пролетни денови, од денеска времето целосно се промени. 

Метеоролозите најавуваат лошо време се до среда, а веќе од четврток можеме да очекуваме повторно сонце. 

Наредниот викенд ќе биде идеален за прошетка, каде температурата се очекува да достигне и до 19 степени. Убавото време ќе биде неколку дена, па потоа не очекуваат дождливи  и постудени денови.