Градоначалникот Трајановски на својата фејсбук страна денес објави видео за кое вели дека е потсетување на тоа каков град наследил во 2009 година.

„Тесни и нефункционилни сообраќајници, руинирани пешачки патеки, ниско ниво на хигиена и депонии.Нефункционални јавни претпријатија пред колапс, со долгови над 17 милиoни евра, без опрема и механизација, стари автобуси...“, вели Трајановски во својата фејсбук објава.

Погледнете го целото видео:

Почитувани сограѓани, Мало потсетување за тоа каков град наследив во 2009 година, кога за првпат ми ја дадовте довербата да бидам градоначалник на Скопје. Тесни и нефункционилни сообраќајници, руинирани пешачки патеки, ниско ниво на хигиена и депонии. Нефункционални јавни претпријатија пред колапс, со долгови над 17 милиoни евра, без опрема и механизација, стари автобуси...

Posted by Коце Трајановски on Wednesday, September 13, 2017