Ќерко моја, би сакал да бидам сигурен дека сум те научил на овие работи...

Ќерко моја, би сакал да бидам сигурен дека сум те научил:

... да уживаш во љубовта
... да веруваш во својата сила
... да се соочуваш со своите стравови
... да се воодушевуваш од животот
... да бараш помош кога ти е потребна
... да им дозволиш на другите да те тешат кога страдаш
... да носиш сопствени одлуки
... да се избориш за тоа другите да го ценат  твојот избор.
... да си бидеш другарка самата на себе.
... да не се плашиш дека ќе излезеш смешна
... да знаеш дека ја заслужуваш туѓата љубов
... да им се обраќаш на другите со љубов и нежност
... да зборуваш или да молчиш, ама врз основа на своја процена
... да си ги задржиш сопствените заслуги
... да го сакаш и да го чуваш тоа малечко девојче во тебе
... да ја совладаш зависноста од одобрувањето на другите.
... да не презимаш туѓи одговорности
... да бидеш свесна за своите чувства и да постапуваш во склад со нив
... да не правиш работи заради аплауз, туку заради задоволство
... да даваш затоа што сакаш, а не затоа што мораш
... да бараш да бидеш чесно платена за својата работа
... да ги прифатиш своите ограничувања и ранливост без да се лутиш
... да не го наметнуваш своето мислење и да не дозволиш други да ти го наметнуваат своето
... да научиш да кажеш ДА, само кога ти сакаш да кажеш ДА
... да живееш во сегашноста и без очекувања
... да ризикуваш
... да ги прифаќаш промените и да ги преиспитуваш своите верувања
... да ги почитуваш другите и да бараш другите да те почитуваат тебе
... да ја планираш иднината, но не да живееш во неа
... да си ја наполниш прво сопствената чаша, а потоа да ги полниш чашите на другите
... да ја цениш својата интуиција
... да се прифаќаш себеси таква каква што си

 

Air Jordan 2017 Casual Shoes