Во април се велигденските празници. Велигден ќе биде на 8 април, а неработен ќе биде понеделникот, на 9 април.

Заедно со неработниот Велики петок на 6 април, ќе се отвори можност за подолг одмор со оглед на тоа што ќе можете да отпатувате на петок до понеделник.

 Интересен спој на празници ќе има во мај. На 24 мај четврток нема да се работи за „Св.Кирил и Методиј“, а во петок, на 25 мај, нема да се работи за Духовден, што е уште еден продолжен викенд.