Ќе се изградат ли мегаломански станбено-деловни објекти на местото на поранешна „Треска“

Советот на општина Центар на следната седница што ќе се одржи денеска, на 24.1.2020, ќе одлучува по граѓанската иницијатива да се распише архиктетонско-урбанистички конкурс за идејни решенија за парцелата на некогашната фабрика „Треска“ во населбата Капиштец, а со главна цел да се запази јавниот интерес и да се спречи изградба на мегаломански станбено-деловни објекти кои би предизвикале дополнително гушење на овој простор.

За да придонесе во јавната дебата по ова прашање Институтот за комуникациски студии преку анкета ги прашува граѓаните што мислат дека треба да се гради на оваа парцела.

За да гласатe на анкетата одете, тука.

Граѓанската иницијатива за распишување Архитектонско урбанистички конкурс за локацијата на фабрика „Треска“. можете да ја погледнете тука.