Ќе има замрзнување на цените на храната, најави Бектеши

Министерот за економија Крешник Бектеши во емисијата „Трилинг“ што ќе се емитува вечерва, најави замзнување на цените на основните прехранбени продукти од страна на Владата.

– Наскоро ќе ги замрзнеме продажните цени на основните прехранбени производи, пред се – брашно, шеќер, ориз, зејтин, можеби и на месото, открива министерот во најавата за вечерашното издание на емисијата Трилинг.