Кина ја создаде првата вакцина ефикасна против сите соеви на корона вирусот

Кина ја произведе првата вакцина која би можела да создаде антитела против различни соеви на корона вирус.

Кинеските испитувања кои беа објавени на средината на оваа недела покажаа дека рекомбинираната протеинска вакцина има 79% ефикасност против делта сојот.

92% е ефикасноста на вакцината против гама сојот и 59% против новиот сој на корона „ми“.