Казни се пишуваат на секој чекор – нови 630 прекршоци за неносење лична заштита на лице

Во текот на изминатото деноноќие (25/26.09.2020 година) на територијата на Република Македонија, по однос на мерката за неносење лична заштита на лице, регистрирани се 630 прекршоци.

Министерството за внатрешни работи апелира до граѓаните да ги почитуваат мерките и протоколите донесени од Владата со цел справување со Ковид-19.