Карпош и Кисела Вода без струја, еве каде ќе нема вода денеска

Од ЕВН Македонија известуваат дека денеска (среда) поради веке закажани технички зафати во системот, без електрична енергија ке останат:

- во време од 09.00 – 11.00 часот дел од корисниците на ул. Кресна (о. Кисела Вода) и

- од 13.0 – 15.00 часто дел од корисниците од ул. Иван Цанкар (о Карпош)

Од ЈП Водовод и Канализација известуваат дека денеска поради дефект на приклучна цевка ф- цола на ул. Васил Ѓорѓов бр. 4, прекинато водоснабдување ќе имаат корисниците на дел од истата улица.

Водоснабдувањето ќе биде прекинато од 09:00 часот до завршување со санација на дефектот. (о. Центар)