Како зрелите жени се справуват со тешките луѓе?

Емотивната интелигенција носи стабилност на долги патеки. Низ овој процес запознавате тешки и отровни луѓе кои ѝ се спротиставуваат на логиката и кои ја тестираат вашата животна сила. Овие луѓе предизвикуваат стрес и негативност, а еве како со нив се справуваат жените со висока емоционална интелигенција.

Тие поставуваат граници

Не можете да ги задоволите сите, ниту пак да ги исполнувате очекувањата на сите луѓе. Кога ова ќе го сфатите и прифатите, вие веќе сте решиле поголемиот дел од грижи, несигурност, чувство на помала вредност, итн. Емотивно интелигентните жени се издигнуваат над хаотичните ситуации и ги држат тешките на луѓе на далечина.

Тие се фокусираат на решенија

Наместо да се фокусираат на проблемите предизвикани од тешките луѓе, тие се фокусираат на решенијата кои ќе ги подобрат околностите.

Тие не забораваат

Некои велат дека искуствата се најдобри учители. Емотивно интелигентните жени го знаат тоа. Тие знаат дека претходен проблем со тешка личност обично раѓа нов проблем. Дури и кога мораат на таква личност да ѝ дадат втора шанса, тие ќе се заштитат себеси со помош на своите претходни искуства. 

Тие го прекинуваат негативниот разговор

Тешките личности се полни со негативност и критики. Емотивно интелигентните жени одбиваат да го прифатат и слушаат тоа и избегнуваат разговори кои создаваат тензии и поттикнуваат негативни чувства. Сите знаеме дека тие разговори ни ја цицаат енергијата, па затоа не паѓајте во тие замки!

Тие се фокусирани на својата среќа

Емотивно интелигентните жени се среќни и сакаат да останат среќни. Тие задоволството и среќата ги наоѓаат во себе, а на во надворешните околности.

Тие се дружат со истомисленици за да добијат поддршка 

Соочувањето со тешки луѓе е тешко кога треба сами да минувате низ тоа. Емотивно интелигентните жени имаат поддршка од луѓе кои ги почитуваат и кои можат да ги поддржат во тешките ситуации.