Како во 70-тите се спроведуваа инспекции во скопските маркети?

Инспекциите во скопските маркети во 70-тите години биле навистина многу строги. 

Инспекторите на терен ги проверувале сите ваги и артикли, за да бидат сигурни дека продавниците работат според законите. 

Секако, за прекршителите следувале и парични глоби. 

Можеби голем дел од нас не се сеќаваме на таквите надзори, но може да се каже дека инспекторите на терен си ја вршеле доследно својата работа. 

@laki_ognjanoski #macedoniantiktok #skopje #makedonija #macedoniantiktok original sound - Laki Ognjanoski