Како се викаат луѓето кои се среќни во понеделник?

Невработен

Како се викаат луѓето кои се среќни во понеделник?
– Невработени.

Куќа

Што прават Скопјани кога ќе отидат во Македонско село?
– Секој се слика пред својата куќа.

Држави во Европа

Колку видови држави има во Европа?
– Три: Држави во Европска унија, кандидати за членство во Европска унија и Македонија.

Лукоил

Каде драчевчани не ставаат гориво?
– На ЛУКоил.

Глушец

Како пее глушецот кој на раат си глода во визбата?
– Подрум одам мајче, подрум шетам…

Повраќање

Како повраќа влав?
– Со стиснати заби за да искочи само течноста.

Пауза

Зошто се мекиците на стража на Рекорд?
– За да можат драчевчани да прават пауза кога одат до Сити мол.

Што е Љубов

Го прашале професорот:
– Што е љубов?
– Не ја знам таа лекција.

Го прашале таксистот:
– Што е љубов?
– Не сум слушнал за таа улица.

Го прашале детето:
– Што е љубов?
– Не ја знам таа игра.

Го прашале лудиот?
– Што е љубов?
– Она што ме направи ваков.

Кока-кола

Зошто Влав не купува Кока-кола?
– Затоа што на шишето пишува „СПОДЕЛИ“.

Најлоша спојка во животот

Која е најлошата спојка во животот?
– Склероза и пролив. Трчеш а незнаеш каде.

Нимфоманка

Како се вика босанска нимфоманка?
– Небира.

Келнер

Кое е универзалното име за келнер?
– Извини!

Патриотизам

Што е патриотизам во денешно време?
– Да се јавиш три пати кај Тања и два пати кај Јанко.

Како се вика со друг збор ‘похован кромид’?

– Драчевска лигња.

Јајца

Што е тоа што има две јајца, а 100 заби?
– Крокодил.

А што е тоа што има 100 јајца, а два заба?
– Пензионерски дом.

Извор: Курир