Погледнете како изгледал нашиот главен град за време на новогодишните празници во 1967 година.

Деновиве на интернет кружи видео од новогодишниот дневник на Радио-телевизија Скопје.

На видеото се гледа како скопјани се подготвуваат за пречекот на Нова година, а возбудениот репортер Ристе Таваганов ја пренесува атмосферата во градот и разговара со Дедо Мраз.