Како луѓето се однесуваат кон тебе – тоа е нивна карма, како ти реагираш на тоа – тоа е твоја карма!

Вејн Дајер е еден од најпознатите писатели на книги за самопомош, мотивациски говорник и филозоф. Тој е еден од најпродаваните писатели и сите негови книги се секогаш на врвот на најпродаваните книги.

Тој почина во 2015 година, но неговите начела и мудрости се уште го обиколуваат светот и голем дел од луѓето живеат според тие начела.

Денес ви пренесуваме 10 негови мудрости:

  1. Ако го промениш начинот на кој ги гледаш работите, работите кои ги гледаш ќе се променат.
  2. Како луѓето се однесуваат со тебе – тоа е нивна карма, како ти реагираш на тоа – тоа е твоја карма.
  3. Кога им судиш на другите, тоа не зборува за нив, туку за тебе.
  4. Јас сум реален – јас очекувам чуда!
  5. Конфликтот не може да постои ако не учествуваш во него.
  6. Очајувај. Или мрдни се. Што и да направиш, изборот е секогаш твој.
  7. Обилството не е собирање работи, туку ускладување со нив.
  8. Луѓето кои сакаат, живеат во саканиот свет. Непријателски расположените луѓе живеат во непријателски свет. Истиот свет.
  9. Ќе видиш кога ќе поверуваш.
  10. Уште веднаш тргни кон целта. Иднината никому не е ветена.

cheap nike air max 90