Како го уништуваме својот живот, а не го ни забележуваме тоа?

Нашиот живот се изборите кои ги правиме, одлуките кои ги донесуваме. Понекогаш донесуваме лоши одлуки, но најчесто колку и да изгледа сложено, можеме да ги поправиме. 

Сепак, се случува да навлеземе во некаков круг од кој не можеме да излеземе кога го уништуваме својот живот и имаме негативни чувства, а не го ни забележуваме тоа. Колку пати сте помислиле дека нешто не оди или не функционира, а сепак го правите?

 - Ако вашиот живот се движи во погрешна насока, треба да притиснете на кочницата и да се запрашате што е тоа што вистински го сакате.

 - Ако не можете да се препознаете себеси барајќи некаков успех кој не ви одговара на тоа што го сакате.

 - Ако никогаш не ги ставате вашите и цели и потреби на прво место, а секогаш повеќе се грижите за туѓите.

 - Ако постојано се трудите да бидете тоа што другите луѓе го очекуваат од вас.

 - Ако чекате да се случи чудо, не правејќи ништо за вашиот живот.

 - Ако не сакате никогаш да признаете дека сте згрешиле.

 - Ако сте престанале да учите нови нешта.

 - Ако никогаш не ги кажувате нештата гласно и само ги чувате во себе

 - Ако мислите дека тагата можете да „ја закопате“ во алкохол, храна или телевизија, а тоа всушност и не се случува

 - Ако постојано се чувствувате изморено, под стрес и целосно истрошено

Ова е вашиот “wake up call” и препознавањето на вашиот проблем е првото нешто. Сепак, морате да донесете одлука и да размислите што можете да направите во однос на тоа. 

Giftofvision - Sneakers search engine | Air Jordan