Кафулињата и рестораните се отвораат оваа недела

Што се однесува до отворањето на угостителските објекти, министерот Филипче дека се планира нешто да се најави на почетокот на оваа недела, за постепено да се враќаат во функција од крајот на неделата.

Угостителите не се задоволни од мерките и најавуваат протести поради големите давачки што им се наметнуваат за дезинфекција на локалите