Кафетериите и рестораните спремни - се враќа животот во нормала

Изготвени се протоколи за јавен превоз, курсеви, ресторани, кафулиња, но се чека одговор и предлози од стопанските комори вели министерот за здравство Филипче за Телма.

Тој нагласува дека не може да се соопшти термин кога би почнале со работа кината театрите локалите. Кога и како ке се враќа животот во нормала, зависи од бројот на намалување на заболените и одлуките на комисијата за заразни болести.