Понеделник 12.6.2017

Кино Култура

20.00/Антигона и Креонт

Кино Култура – Театар на Навигаторот Цветко

Антигона и Креонт според Антигона на Софокле, Антигона на Жан Ануј и Креонтовата Антигона на Миро Гавран
Адаптација: Нела Витошевиќ и Ивана Нелковска
Режија: Нела Витошевиќ
Играат: Симона Димковска Ивана Павлаковиќ Наталија Теодосиева Зоран Љутков Благој Веселинов Стефан Вујисиќ

Цена на карта: 250 ден.
Карти може да се набават онлајн преку продажната мрежа на купикартизасе или во продажните места на купи карти за сеwww.kupikartizase.com

Public Room

20.00Изложба на фотографии „Темјанот и несвесното”

Сетилата ја бележат минливоста на формите, нивната нетрајност во времето.
А помнењето … тоа е претстава за некоја настојчиво присутна состојба, за некаква секогаш наново прераскажана ситуација во просторот на искуството.
Густиот чад од кадилницата и тешката миризба на темјанот се само проста стилска фигура, обична суровина за илустрација на плитките темели под длабоко врежаните сеќавања.
Значи, еве ја задачата: да се фотографираат спомените за коишто … не постојат други сигурни сведоштва освен самата фотографија.

Вторник 13.6.2017

23.59/SureShotz шизење со Phat Phillie

Лојалната публика на Хавана, овој пат ќе има гостин, и тоа во Dj Phat Phillie (Zagreb / Hr), заедно со Dj Shorty P (Sure Shotz Entertainment), кој ќе биде загревање на настанот. На Ваше задоволство, влезот и овој пат ќе биде бесплатен, а пијачките на 50%.

Среда 14.6.2017

Веро Џамбо

19.00/Вино Фест 2017

Подгответе се за долгоочекуваниот годишен фестивал на добро вино, музика и одлична дружба. Вино фест 2017 од 14 до 18 јуни на паркингот пред Веро центар со многу интересни содржини. Повеќе инфо наскоро.

20.30/Отворање на Француски филмски фестивал

10 Години Фестивал на француски филм во Македонија

Отворање на десеттото издание на Францускиот филмски фестивал со проекција на филмот за животот на најпознатиот француски џез музичар Џанго Ренар, со којшто се отвори и овогодишниот Берлински филмски фестивал:
„Музиката на Џанго“
(2017, 1ч.55), на Етјен Комар, со Реда Катеб, Сесил де Франс, Беата Палја

Филмот е со превод на македонски јазик.

Бесплатни билети за проекцијата се резревираат и се подигнуваат во Францускиот институт во Скопје :
– преку електронска пошта: culture@ifs.mk или
– на следните телефонски броеви: (02) 3118 503 или 3116 734.

Продолжува на наредната страна..........