ЈКП Гази Баба доби шест контејнери за кабаст отпад и специјализиран камион

Градоначалникот на општина Гази Баба Бобан Стефковски денеска направи промоција и увид на новата опрема на Јавното комунално претпријатие Гази Баба 2007, набавена со средства од буџетот на Општината.

Новата опрема, како што информира Стефковски, е во вредност од 2.700.000 денари и се состои од шест контејнери за кабаст отпад и камион специјализиран за подигање на истите.

Од следната недела, контејнерите ќе бидат поставени по урбаните и месните заедници каде граѓаните ќе можат да го одложуваат својот покрупен и кабаст отпад.

– Ова е уште еден проект кој ќе придонесе за подобрување на комуналната хигиена и почистата животна средина во општината, напиша Стефковски на Фејсбук.