Изберете ги оние кои ве избираат, а на другите посакајте среќа

 

Животот понекогаш може да биде и сложен и едноставен во исто време. Како што старееме, илузиите за вечна младост почнуваат да бледнеат и стануваме помудри и позрели.

Почнуваме да се поврзуваме со луѓето на поинаков начин. Почнуваме да создаваме сопствени правила и принципи до кои треба да се придржуваме. Зрелите жени имаат многу животно искуство зад себе и сега точно знаат што сакаат, а што не.

Поради ова, тие се придржуваат до некои свои правила и живеат според одредени принципи.

1. Изберете ги оние кои ве избираат. Ова е многу едноставно правило кое ќе ви помогне да престанете да го трошите вашето време на луѓе за кои не ви е грижа. Изберете ги оние луѓе кои ве избрале без разлика на се, а на сите останати посакајте среќен пат и среќа во животот. Престанете да талкате барајќи некој што не сака да бара и да ве избере вас.

2. Сè доаѓа во свое време. Секогаш запомнете дека сè се случува во свое време и сè доаѓа во свое време. Ако сè уште не е дојдено, тогаш сè уште не е време. Ова правило ќе ви заштеди многу енергија и нерви. Животот ќе ви го даде она што го сакате од него, но само кога смета дека е корисно за вас.

3. Никогаш не кажувај никогаш. Запомнете дека животот е непредвидлив и никогаш не знаете кога би можеле да се најдете во ситуација да направите некои работи што сте мислеле дека никогаш нема да ги направите. Немојте да мислите дека сè во вашиот живот секогаш ќе се случува како што сакате.

4. Не плашете се. Живејте го животот и не плашете се од животот. Кога ќе дојде време да се оди на другиот свет, тоа ќе се случи токму онака како што е замислено и во моментот кога треба да се случи. Не плашете се од неизбежното, туку живејте го животот и уживајте во секој негов момент.

5. Кога ќе паднеш, стани. Животот е полн со подеми и падови кои понекогаш се неизбежни. Кога ќе паднете, исчистете ја прашината и тргнете напред со крената глава. Не дозволувајте да лежите во прав и да ве гази животот. Ако не можете да станете, можете да ползите, а ако можете да станете, можете да одите понатаму. Откако ќе почнете да одите, наскоро ќе почнете да трчате.