Исчезната старица од Охрид пронајдена мртва

На 19.03.2020 околу 12 часот во СВР Охрид, жител на охридското село Велгошти пријави дека недалеку од селото, во месноста „Чурила“, забележал починато лице.

По извршениот увид, констатирано е дека станува збор за Д.Н.(80) од с.Велгошти, која на 07.03.2020 била пријавена за исчезната. По извршен преглед од лекар патолог било констатирано дека нема траги на насилство и дека се работи за природна смрт.