Инспирација за денешниот ден

„Можете да победите 1000 луѓе во 1000 битки, но најголема победа се да се победите себеси“ – Буда

Да го негуваме својот дух, да развиваме доблести, да се потрудеме да го дадеме она најдобро од себе. 

Да ги научиме најубавите доблести на човекот:

Најголемиот успех е несебичноста.
Најголемата вредност е самоконтролата.
Најголемиот квалитет е да знаеш како да им помогнеш на другите.
Најдобро е да знаеш како да не му дозволиш на светот да управува со твоето битие.
Највеликодушно е да не се врзуваш.
Најголемото добро е мирен ум.
Најголемото трпение е скромноста.
Најголемиот труд не се занимава со резултатите.
Најголема мудрост е да се види подалеку и подлабоко од она што го гледаат очите.