За градот
7. February 2017 - 14:33

Наместо јавен превоз улиците преполни со автомобили

Голем сообраќаен метеж во главниот град на првиот ден по апелот на градоначалникот Коце Трајановски да се користи бесплатен јавен превоз.

Градот Скопје смета дека има голем простор за помасовно користење на бесплатниот јавен превоз од граѓаните и апелира истите да ги остават автомобилите и да ги користат бесплатните услуги на јавните превозници.