За градот
26. октомври 2016 - 15:05

Нова детска градинка во Горно Лисиче

Нова градинка со капацитет да згрижи 100 деца од предучилишна воздраст беше пуштена денеска во Горно Лисиче, општина Аеродром. Изградбата на градинката „Лавче“ почна на почетокот на годината, а вредноста на инвестицијата е 14 милиони денари, обезбедени од општина Аеродром и Министерството за труд и социјална политика.

Повеќе информации може да прочитате тука.