ИК на ВМРО-ДПМНЕ избра претседатели на ОК и претседателство на ветерани

Извршниот комитет на ВМРО-ДПМНЕ синоќа донел повеќе кадрови одлуки во насока на, како што соопшти денеска партијата, реструктуирањето и катарзата која беше најавена од партискиот лидер Христијан Мицкоски. ИК донел одлука за избор на претседатели на општински комитети, како и членови на претседателство на Унијата на ветерани на ВМРО-ДПМНЕ, а разговарал и за актуелната политичка и економска ситуација, состојбата во здравството, блокадата од Бугарија.

-Извршниот комитет разговараше и за актуелната политичка и економска ситуација, при што изрази сериозна загриженост за состојбата во здравството поврзана со Ковид-19 пандемијата, каде што, секојдневно има траорни слики со починати од болниците на Венко Филипче, блокадата на Бугарија како резултат на лажните ветувања и пазарџиското однесување на Зоран Заев и распродавањето на државните интереси и државниот капитал, како и лошата состојба во економијата каде што секојдневно се бројат нови отпуштања, стои во соопштението.

За претседатели на ОК на ВМРО-ДПМНЕ се избрани:

·        Претседател на ОК НОВО СЕЛО – Петар Марков

·        Претседател на ОК СТРУМИЦА – Жан Дрвошанов

·        Претседател на ОК МАВРОВО И РОСТУШЕ – Харис Ибраими

·        Претседател на ОК РАДОВИШ – Ванчо Ристов

·        Претседател на ОК ПРИЛЕП – Дејан Продановски

·        Претседател на ОК БОСИЛОВО – Мито Андонов

·        Претседател на ОК ПЕХЧЕВО – Александар Китански

·        Претседател на ОК БОГДАНЦИ – Марјан Пеев

·        Претседател на ОК КОЧАНИ – Митче Стојков

·        Претседател на ОК ПРОБИШТИП – Марјан Миленковски

·        Претседател на ОК ДОЈРАН – Ѓорѓи Граматиков

·        Претседател на ОК ДЕЛЧЕВО – Сашко Ивановски

·        Претседател на ОК БЕРОВО – Столе Каракутовски

Според одлуката на Извршниот комитет, членови на Претседателство на Унијата на ветерани се:

·        Мане Јаковлевски

·        Слободан Анастасовски

·        Драган Димишков

·        Љупчо Трпевски

·        Ѓорѓи Илиевски

·        Мирослав Тасевски

·        Драган Василевски

·        Бранко Момировски

·        Ѓорѓи Малковски

·        Живко Ристески

·        Александар Бичиклиски

·        Илија Шаторот

·        Сашо Наковски

·        Златко Милошевски

·        Ламбе Арнаудов

·        Душко Ѓорѓиев

·        Милан Кузев

·        Сашо Дранго

·        Борис Јанев

·        Ванчо Каранфилов

·        Марија Кирова

·        Ристо Ѓоргиев

·        Дејан Цветковски

·        Митко Антовски

·        Симо Илиевски

·        Владо Ѓорески

·        Андон Чибишев.