Идеја за неделен ручек: Сочно пиле печено во млеко

Печено пиле е секогаш добра идеја за неделен ручек за целото семејство. Иако можеби имате ваш рецепт по кој го подготвувате печеното пиле, пробајте го овој рецепт на Џејми Оливер.

Пилето печено во млеко е сочно од внатре, а крцкаво од надвор. Следете ги упатствата на Џејми и неговиот италијански колега Џенаро Конталдо.