И нашите политичари прават гафови!

И политичарите прават гафови. На пример, на премиерот Димитар Ковачевски вчера му се случија два гафа во ист ден. 

Брзото јавно говорење и вклучената камера си го прават своето, па така Ковачевски вчера беше мета на потсмев на социјалните мрежи за гафот во кој наместо „кратење на платите“ кажа „платење на кратите“. 

Другиот гаф му се случи во гостување во емисија, кога наместо „нож“, изговори „нос“: