И денеска од Сарај се креваат темни облаци од чад кои го трујат градот

Скопјани утрово повторно се разбудија со мирис на чад и изгорена пластика и гуми. На неколкуте ФБ- групи и страници се споделуваат фотографии и информации дека во општина Сарај повторно се пали ѓубре, кабли, пластика и гума. Се повикуваат надлежните да не се дозволи ова масовно труење кое станува секојдневие во главниот град.