Хуманитарна акција за малиот Јаков

Родителите на малиот Јаков со апел до сите хумани граѓани.

Малиот Јаков на само свои 2 годинки мораше да помине низ 2 тешки операции за два пати да му биде отстранет тумор, при што мораше да го изгуби и едниот бубрег. Поради специфичноста на состојбата Јаков ќе мора итно да замине во странство за да продолжи со лекување.

Можете да донирате на следниот начин:

Стопанска Банка – 20000 148 174 0176 – Елена Јанакиев
IBAN – MK0720000 387 639 2077
SWIFT Cod – STOBMK2X

Телеком: 143-113

А1: 143-467

Истовремено, македонските фудбалски репрезентативци се приклучија на акцијата за помош на двегодишниот Јаков. Фудбалерите прифатија да се потпишат на нивната заедничка фотографија од настапот на ЕУРО 2020 за таа да се продаде на аукција. Почетната цена на фотографијата е 1000 евра.