Храна која ќе ви помогне подобро да спиете

Храната е лек доколку се консумира умерено и во вистинско време се консумираат соодветни намирници.

Наша препорака е намирниците да се консумираат 2 часа минимум пред спиење со цел да имате уште помирен и полесен сон.
Доколку мака мачите да заспиете еве кои намирници ќе ви поогнат да имате подобар сон.

1.Чаша топло млеко
2. Мед
3. Банана
4. Јатки (ореви, бадеми)
5. Вишни
6. Чај
7.Јогурт
8. Грозје
9.Сок од цреши
10. Наут
11.Јајце